Om garden

Fremst under Lomseggen ligger historiske Andvord gard, det gamle tingstedet i Lom.

Her kan vi tilby en unik overnattingssted i eventyrlige omgivelser med gangavstand til Lom sentrum, og Jotunheimen rett utenfor døra. Bygningsmassen fra 1700-tallet er restaurert for å gi våre gjester moderne komfort og kvalitet, men historien sitter fortsatt igjen i veggene.

Historisk gard

Andvord har nemlig røtter tilbake til før vikingtiden, og ifølge lokale sagn skal materialer fra et avgudshov på Andvord ha blitt brukt til å bygge den første kirken på Mo – der stavkirken står i dag. Opp gjennom tidene har gården blitt delt i flere bruk, og denne slektsgården er det som er igjen av det opprinnelige odelsgodset.

I dag bærer Andvord Gard fortsatt preg av sin historie. Bygningene er fylt med kunst og kulturhistoriske gjenstander som gir en ekte bonderomantisk atmosfære.

Omgivelser

Andvord Gard ligger i Lom, nord i Gudbrandsdalen. Dette er selve hjertet av Sør-Norge, med like avstander til Bergen, Trondheim og Oslo. Lom er en tradisjonsrik bygd som alltid har vært opptatt av sin rike kulturarv, og som tilbyr en rekke attraksjoner hvorav stavkirken er den mest besøkte. Andvord gard er et perfekt utgangspunkt for både fjellturer i Jotunheimen og dagsetapper til de vestlandske fjorder.

Til Lom kommer du enklest med bil eller med tog og buss (via Otta). Nærmeste flyplass er Sogndal. En rekke bussruter fører også til Lom. Ring og spør, og vi hjelper deg med reisen hit til Lom.